Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od trzech lat nie kupiłam czosnku, sama go zaczęłam sadzić. Tak przygotowany czosnek wykorzystuję zima do sałatek i wszelakich sosów. A olej o cudnym aromacie czosnku wykorzystuje do smażenia mięsa.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 109
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13700
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 109
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13700
Składniki
Ząbki czosnku obieramy. Obrany czosnek przesypuje do litrowego słoika.
Zalewam olejem rzepakowym. Słoik zakręcam i chowam do lodówki. Czosnek jest od razu gotowy do użycia.
Jak potrzebuję dodać czosnku do zupy to po prostu płuczę go w ciepłej wodzie i gotowe. Smacznego !!!
;-D