Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze słoika do obiadu, bądz do chleba i np. mięska z grila.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 171
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 52
Składniki
Ogórki obrać, pokroić w plastry, paprykę w cienkie paski, cebulę w piórka, wszystko zasypać1/3 szklanki soli na 3 godziny. Po tym czasie odcisnąć lekko.
Zagotować zalewę z cukru, octu, gorczycy, gożdzików, kurkumy. Włożyć do niej ogórki, paprykę i cebulę, podgrzac.
Wlewamy do słoików i gotujemy do 10 minut, wychodzi ok 12 słoiczków (z dzemu).