Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki dodatek zrobić do obiadu lub kolacji? Najlepiej surówkę z białej kapusty. W tej wersji urozmaicisz ją marchewką, jabłkiem, czosnkiem i kremowym sosem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Kapustę umyj, osusz, a następnie cienko poszatkuj. Najlepiej zrób to z pomocą ostrego noża lub tarki. Przełóż do dużej miski. Umytą cebulę także posiekaj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Jabłko obierz, również posiekaj drobno albo zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki dodaj do kapusty. Dopraw surówkę obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszaj.
Przygotuj sos. Majonez wymieszaj dokładnie z jogurtem naturalnym oraz cukrem, dopraw też delikatnie solą i pieprzem. Wymieszaj składniki sosu i wlej do surówki. Dodaj też ocet. Posól i popieprz, jeśli jest taka potrzeba. Zamieszaj dokładnie.
Umieść surówkę w lodówce na minimum godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Posiekaj koperek i na koniec udekoruj nim surówkę.