Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki strogonow smakuje wybornie.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 62
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 62
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w plasterki i zeszklić na maśle. Paprykę, pieczarki oczyścić, pokroić w paski. Mięso opłukać, pokroić w kostkę , wrzucić do garnka z dwoma łyżkami oliwy i lekko podsmażyć. Następnie dodać podsmażoną cebulę, pieczarki oraz paprykę. W bulionie rozpuścić koncentrat pomidorowy i 1 ½ łyżki mąki, dodać do mięsa, doprawić do smaku i dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodać pokrojonego w plasterki ogórka. Gdy mięso będzie miękkie zaciągnąć śmietaną, w razie potrzeby doprawić do smaku i chwilę podgotować, zdjąć z ognia i podawać z pieczywem.