Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna zupa. Naprawdę warto urozmaicić nią swoje menu. Serdecznie polecam.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 55
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 29
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 115
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 55
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 29
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 115
Składniki
Cebulę drobno pokroić i poddusić na oleju. Po chwili dodać jeszcze przepuszczony przez praskę czosnek. Do garnka wlać mniej więcej 2,5 l wody lub (jeśli jest w domu) bulionu warzywnego. Wrzucić wszystkie jarzyny umyte, obrane i drobno pokrojone. Gdy zupa zacznie się gotować, dodać z patelni cebulę i czosnek. Dorzucić przyprawy. Gotować około 20 minut. Po tym czasie dodać drobno pokrojone brzuszki łososia. Podczas krojenia brzuszków usunąć ewentualne ości. Gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć gaz. Nabrać dwie chochelki zupy do miseczki. Wlać śmietankę. Wymieszać. Przelać do zupy. Całość wymieszać. Można pałaszować.