Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna zupa krem z kukurydzy. Robi się ją bardzo prosto. Wystarczy kilka prostych składników i po chwili otrzymujemy pyszne danie. Ja do przygotowania tej zupy zawsze wykorzystuje kukurydze z puszki, wychodzi bardziej słodka. Dodatkowo doprawiam ją ostrymi przyprawami, żeby jeszcze bardziej podkręcić jej smak. Zupę z kukurydzy podajemy z zieleniną i chrupiącymi grzankami.
blender
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem.
Ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do patelni i dusimy pod przykryciem.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dorzucamy na patelnię. Składniki dusimy przez około 4-5 minut.
Zawartość patelni przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem roślinnym. Gotujemy przez około 25-30 minut.
Pod koniec gotowania zupę doprawiamy cukrem, solą, pieprzem i chili.
Zupę z kukurydzy blendujemy na gładki krem. Podajemy z zieleniną i chrupiącymi grzankami.