Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy sezon na owoce jest w pełni, ciasto z rabarbarem na oleju na dużą blachę doskonale się sprawdzi jako lekki deser. Jest proste w przygotowaniu, a w dodatku nie potrzebujesz dużej liczby składników. To puszyste ciasto sprawdzi się zarówno do herbaty, jak i kawy.
Forma do ciasta 25x36 cm
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11142
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 125
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11142
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 125
Składniki
Do miski przesiej mąkę pszenną wraz z proszkiem do pieczenia. Zostaw na później. Jajka w temperaturze pokojowej włóż do wysokiego naczynia lub umieść w misie malaksera. Zacznij miksować na wysokich obrotach. Kiedy lekko się spieni, dodaj obydwa rodzaje cukrów i dalej ubijaj przez kilka minut.
Cienkim strumieniem zacznij dodawać olej, cały czas miksując. Na końcu zmniejsz obroty do minimum i wsypuj mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Rób to łyżka po łyżce. Na końcu miksuj krótko do połączenia się składników.
Teraz przygotuj rabarbar. Usuń twarde końce i liście. Opłucz delikatnie pod bieżącą wodą i osusz. Łodygi pokrój na plasterki. Formę do ciasta (25x36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Przelej przygotowane ciasto i ułóż równomiernie łodygi rabarbaru.
Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 35-40 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź. Posyp cukrem pudrem.