Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z owocami i pianką. Do ciasta użyto konfitury z pigwowca japońskiego, aronii i śliwki.
blacha 30/25/6 cm, papier do pieczenia, miska
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 60
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 33
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 59
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 116
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 60
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 33
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 59
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 116
Składniki
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto.
Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wyłożone dno formy ciastem, nakłuwamy widelcem lub specjalnym wałkiem.
Konfiturę z pigwowca i aronii mieszamy z kisielem i kaszą manną oraz z cynamonem i wykładamy na blachę z ciastem, równamy. Na tą warstwę układamy pokrojone w kostkę śliwki.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Ubitą pianę wykładamy na warstwę konfitury z pigwowca, aronii i śliwek. Wierzch warstwy piany posypujemy startym, pozostałym zmrożonym ciastem. Ciasto lekko zamrożone lepiej się zetrze. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy w piekarniku, ostudzone możemy posypać cukrem pudrem, jak kto lubi. Kroimy ostrym nożem na 12 porcji. Smacznego!!!