Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy chcesz zaskoczyć bliskich pysznym ciastem, ale nie masz ochoty spędzać w kuchni długich godzin, przygotuj sernik kinder bez pieczenia. To bajecznie pyszne ciasto jest tak proste w przygotowaniu, że uda się nawet mało doświadczonym kucharzom.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Na początku przygotuj sobie spód do ciasta. Ciastka owsiane umieść w blenderze i zmiksuj na drobną konsystencję maku. Możesz też przełożyć je do worka foliowego, szczelnie zamkniętego, a następnie rozdrobnić je wałkiem.
Masło rozpuść w małym rondelku razem z czekoladą. Następnie połącz z ciasteczkami owsianymi. Masa powinna przypominać konsystencję mokrego piasku.
Sięgnij po tortownicę o średnicy ok. 23 cm i natłuść ją. W następnym kroku równomiernie rozprowadź ciastka z masłem po formie. Użyj do tego szpatułki, aby docisnąć w narożnikach. Umieść spód do ciasta w lodówce, aby się schłodził i zrobił twardszy.
Przygotuj masę śmietanową. Serek śmietankowy razem z mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem oraz ekstraktem. Czekoladki Kinder rozpuść w kąpieli wodnej. Odłóż do wystygnięcia. W osobnej misce ubij śmietanę na sztywną i gęstą masę. Dodaj do niej odrobinę masy śmietankowej, a następnie przełóż wszystko do wcześniej połączonych składników. Wymieszaj krótko. Dodaj przestudzone rozpuszczone czekoladki Kinder. Zmiksuj szybko. Posiekaj batoniki Kinder Bueno. Delikatnie wmieszaj w masę śmietanową. Na schłodzony spód umieść masę i wyrównaj szpatułką. Włóż do lodówki, aby schłodzić ciasto przez minimum 6 godzin.