Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki to świetny dodatek do obiadu. Można je ugotować, podać w formie purée albo upiec. Jak zrobić chrupiące ziemniaki z piekarnika bez gotowania? To naprawdę nic trudnego. Warto wypróbować przepis i taką przekąską zastąpić niezdrowe frytki.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Nie obieraj ziemniaków ze skórki. Umyj je dokładnie i wyszoruj, aby pozbyć się ziemi i brudów.
Przekrój ziemniaki na pół, a następnie te połówki jeszcze na pół, aby powstały „łódeczki". Usuń ewentualne skazy w ziemniakach.
Wyjmij blachę do pieczenia, a piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza w trybie góra-dół. Na blachę wylej tylko odrobinę oleju i rozsmaruj pędzelkiem. Włóż blachę do piekarnika.
W tym czasie do głębokiej miski włóż ziemniaki i polej je odrobiną oleju. Posyp równomiernie rozmarynem i przemieszaj całość (najlepiej dłonią) do połączenia.
Tak przygotowane ziemniaki przesyp na rozgrzaną blachę piekarnika. Ułóż je równo i piecz przez 20 minut. Po tym czasie przewróć je łopatką i piecz kolejne 20 minut. Smacznego!