Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i odrobiną ciepłego mleka, odstawić na 10 minut aby zaczęły pracować.
Wymieszać mąkę, pozostałe mleko, rozpuszczone, przestudzone masło, sól oraz zaczyn drożdżowy i zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i zostawić na 60-90 minut do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto lekko zagnieść, podzielić na 6 równych części, uformować bułki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i zostawić do napuszenia na 40 minut.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni Celsjusza, piec bułki przez 16-18 minut, aż będą złotobrązowe.