Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa korzeniowe cudownie smakują w postaci pieczonej. Podawane z dipem mogą stanowić samodzielną przekąskę. Świetnie sprawdzą się również jako zdrowy dodatek do obiadu. Są fantastyczną alternatywą dla tradycyjnych sałatek i surówek. Pieczone buraki z ziemniakami, marchewką i cebulą z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw z pewnością przypadną Wam do gustu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis u siebie w domu!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1291
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 27
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1291
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Buraki, marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy z łupin i kroimy na ćwiartki. Warzywa przerzucamy do miski.
Do salaterki wlewamy oliwę, dodajemy suszone zioła i przyprawy. Składniki mieszamy. Gotową mieszankę przelewamy do miski z warzywami. Wszystko razem mieszamy.
Warzywa wykładamy na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy gałązki rozmarynu.
Warzywa korzeniowe pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 40 minut (do miękkości). Podajemy na ciepło lub na zimo.