Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego również i u mnie znajdziecie przepisy na te świąteczne wypieki. Dzisiaj sięgam do starego zeszytu mojej Mamy, (tak, tak jeszcze taki od mojej Babci czy nawet Prababci :) ), w którym znajduje się przepis na tradycyjną dwukolorową babkę, którą jak byłam mała uwielbiałam, a którą teraz zajadają się ze smakiem moje chłopaki :) Jak wiadomo stare przepisy są najlepsze. Zapraszam :)
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 16
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 19
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 89
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 255
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 16
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 19
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 89
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 255
Składniki
Miękkie masło wraz z jajkami i cukrem utrzeć mikserem na wolnych obrotach, stopniowo zwiększając obroty. Po chwili dodać śmietanę z mlekiem oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać. Połowę ciasta wlać do foremki na babkę (ja użyłam silikonowej, więc niczym nie smarowałam), do drugiej połowy dodać kakao ciemne, dokładnie wymieszać i również wlać do foremki. Babkę piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 - 40 minut.
Zimną babkę polewamy polewą czekoladową.
Smacznego
Bardzo polecam :)