Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini babeczki z malinami i kawałkami czekolady. Puszyste, delikatne, z prostych składników. Można je upiec w specjalnych foremkach n babeczki lub w formie na muffiny.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, kakao i cukier.
W osobnym naczyniu łączymy jajko z mlekiem i olejem.
Suche składniki przesypujemy do mokrych składników. Ciasto na babeczki mieszamy do połączenia.
Czekoladę kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do ciasta na muffiny.
Ciasto przelewamy do foremek sylikonowych lub papilotek na muffinki. Na górę wtykamy po 2-3 maliny.
Czekoladowe babeczki z malinami pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.