Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystając z okazji, że trwa konkurs na kuchnię świata, proponuję aromatyczna zupę "chorba". Zupa chorba to tradycyjna zupa z północnej Afryki. W zależności od regionu różni się dodatkami. Moja jest zrobiona wg algierskiej tradycji. Połączenie kurczaka, cieciorki i cynamonu daje nieziemski smak. Warto jej spróbować, ma bardzo dużo witamin i jest bardzo sycąca! Ponad 200 innych przepisów na pyszne, tradycyjne jak i również dania z ich krajów znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu . Serdecznie zapraszamy!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Cebulę pokroić w piórka. Ząbek czosnku rozgnieść. Pałki kurczaka umyć i osuszyć. Seler pokroić na małe kawałki. W średnim garnku rozgrzać olej. Dodać cebulę, czosnek, przecier pomidorowy, sól, pieprz, paprykę czerwona i dusić 5 minut. Dodać mięso, wodę oraz pomidory z puszki. Zagotować. Wrzucić pokrojony seler. Gotować do miękkości mięsa. Ciecierzycę odsączyć z wody i dodać do całości oraz całe papryczki. Gotować jeszcze 10minut. Na koniec doprawić do smaku i wrzucić posiekaną natkę pietruszki oraz miętę. Makaron ugotować wg wsk. na opakowaniu. Na talerzu położyć porcję makaronu i nalać zupę. Smacznego أتمنى لك شهية طيبة