Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna szarlotka z kilku składników. Wystarczy arkusz ciasta francuskiego, jabłka, cynamon, orzechy i odrobina miodu. Przepis jest tak prosty, że z pewnością sięgniecie po niego nie raz!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 747
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 747
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
Składniki
Zaczynamy od rozgrzania piekarnika do 200 stopni.
Jabłka myjemy, osuszamy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w cieniutkie plasterki.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Ciasto nakłuwamy widelcem. Zostawiamy margines około 1,5 cm. Układamy plasterki jabłek. Następnie posypujemy je cynamonem.
Orzechy kruszymy. W rondelku roztapiamy masło z miodem. Dorzucamy pokruszone orzechy. Składniki mieszamy, następnie zestawiamy rondelek z kuchenki. Orzechy wykładamy na wierzch jabłek.
Szarlotkę wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez około 25 minut.