Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z warzywami, wędzonką i serem żółtym.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Farsz można przygotować wcześniej . Pokrojony boczek przesmażyć na odrobinie masła. Dodać pokrojoną cebulkę i wędlinę lub pieczarki. Jajka rozbić widelcem w wysokim naczyniu Dodać troszkę mleka, soli i świeżo zmielonego pieprz
Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odrobinkę masła i wylać jajka. Na średnim ogniu podgrzewać lekko podważając brzegi. Na lekko ścięte jajko wyłożyć farsz, położyć pomidory i posypać serem.
Przykryć drugą połową omletu. Posypać szczypiorkiem. Przykryć pokrywką i jeszcze kilka minut podgrzewać na małym ogniu. Tak aby ser stopił się a pomidory lekko podgrzały.
Zsunąć omlet przy pomocy łopatki.