Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki przygotujesz błyskawicznie. Są one znacznie mniej kaloryczne od tradycyjnie smażonych. Jeśli zamienisz zwykły cukier na erytrol lub ksylitol, będą jeszcze zdrowsze!
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Składniki
Mleko delikatnie podgrzej - powinno być ciepłe, ale nie gorące. Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia.
Do miski wkrusz drożdże, wlej mleko, wbij jajko i roztopione masło. Całość zamieszaj. Następnie wsyp mąkę i cukier puder, ponownie wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 2 godziny.
Po tym czasie wyłóż ciasto na obsypaną mąką stolnicę. Rozwałkuj na grubość 2 cm i wycinaj koła za pomocą szklanki, a przy pomocy małego kieliszka środek.
Smaż we frytkownicy beztłuszczowej w 175 stopniach Celsjusza przez 6 minut.