Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płotki to małe ryby, są bardzo smaczne ale niestety mają bardzo dużo ości. Ja natomiast z tych właśnie rybek robię klopsy w occie, które moja rodzinka uwielbia. Klopsiki w słodko kwaśnej delikatnej zalewie.
maszynka, do mielenia, garnek, naczynia do panierki, patelnia,
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1373
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 97
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1373
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 97
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Rybki płuczemy w wodzie kilka razy. Dokładnie oczyszczamy z wnętrzności i z ości. Następnie oczyszczoną z ości i wymytą rybę oraz obraną cebulę mielimy maszynką do mięsa. Masę rybną przekładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą z nadmiaru płynu kajzerkę oraz jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Z gotowej masy formujemy klopsy wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w bułce tartej a następnie smażymy ze wszystkich stron na rumiano. Po usmażeniu klopsy wyjmujemy z patelni, kładziemy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Zalewa; Składniki na zalewę wkładamy do garnka i doprowadzamy do zagotowania. Klopsy układamy w słoikach i zalewamy lekko przestudzoną zalewą. Zakręcamy i wstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki. Po dwóch , trzech dniach klopsy są gotowe do spożycia.