Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest bowiem miękkie w środku, wilgotne i mocno czekoladowe! Wytrawne wnętrze, przełamane nutką kawy rozpuszczalnej i wanilii.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34483
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34483
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni (termoobieg). W misce wymieszać mokre składniki: jajko, jogurt naturalny oraz puree z buraka. Czekoladę rozpuścić (w kąpieli wodnej) i dodać do mokrych składników. Przez chwilę ubijać trzepaczką, aby napowietrzyć masę. W osobnej, nieco większej, misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier, kawę rozpuszczalną, sól oraz ziarenka wanilii. Mokre składniki połączyć z suchymi i porządnie wymieszać, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Gotową masę przelać do kokilki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 40-50 minut. Wyjąć, ostudzić i podawać.