Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie,najlepiej smakuje schłodzone.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 101
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 101
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Blachę u mnie korytko wykładam papierem do pieczenia.Na spód rozkładam warstwę herbatników.Kasię ucieram z cukrem pudrem , dodaję naprzemiam mleko granulowane i serek waniliowy.Ucieram do otrzymania jednolitej masy.
Połowe masy wykładam na blachę , przykrywam herbatnikami i smaruję kajmakiem.U mnie wystarcza ok.1/2 puszki.Do reszty masy dodaję kakao i ucieram.
Wykładam masę na blachę i układam resztę herbatników.Czekoladę gorzką rozpuszczam z mlekiem i polewam wierzch ciasta.Wkladam do lodówki na całą noc ,aby ciasto się stężało.