Wyniki wyszukiwania dla liście selera naciowego co można zrobić
Artykuły liście selera naciowego co można zrobić
Wszystkie
Seler naciowy to prawdziwe bogactwo witamin, a zawarty w nim błonnik dodatkowo wspiera trawienie. Przygotuj więc pyszny koktajl z tym warzywem na ś...
Jak często używasz selera naciowego w swojej kuchni? To jedno z bardziej niedocenianych warzyw z tak ogromnym kulinarnym potencjałem. Dzisiaj pokaż...
Czy wiesz, że seler naciowy to prawdziwa skarbnica cennych składników odżywczych? Dostarcza witaminy A i K, kwas foliowy, potas i błonnik. To warto...
W ostatnich latach na popularności zyskały koktajle oczyszczające. Wymiatają z jelit wszystko, co złe i usuwają z organizmu szkodliwe substancje. D...
Prawdziwa bomba witaminowa zamknięta w szklance pysznego koktajlu. Jesienią szczególnie ważne jest wzmacnianie organizmu narażonego na infekcje i z...
Lubicie poznawać nowe smaki? Słodycz arbuza w połączeniu z aromatycznym, lekko gorzkawym selerem to połączenie idealne, które zaspokoi nawet najwię...
Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, je...
Tofu coraz częściej pojawia się w polskich sklepach oraz na naszych talerzach. Szczególnie chętnie sięgają po nie wegetarianie, jednak jego nieprze...
Aromatyczne i soczyste morele aż proszą się, aby zamienić je w wyjątkowo smaczne dania. Jakie? Odpowiedź na to pytanie doskonale znają nasi użytkow...
Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Al...
Ciecierzyca jest smaczna, łatwa do przygotowania i niedroga. Jej spożywanie zaleca się je wegetarianom, ponieważ zawiera dużo łatwo przyswajalnego...
W polskiej kuchni ziemniak jest niemalże świętością. Jemy go pod różnymi postaciami w wielu kombinacjach smakowych. Jednak w ostatnim czasie dobrze...
Seler to warzywo, które zazwyczaj wykorzystujemy jako składnik bulionów, jarzynowych zup, czasem przygotowujemy z niego sałatki i surówki. Niewiele...
Seler naciowy to bogate źródło cennych mikroelementów. Melon idealnie nawadnia. W połączeniu te dwa składniki tworzą prawdziwą bombę witaminową. Ko...
Czerwone ziemniaki nie cieszą się zbyt dużą popularnością w polskiej kuchni. Czy mimo to warto je spożywać? Jakie są ich wartości odżywcze, czym si...
Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów,...
Czy mandarynki kojarzą ci się ze świętami? Polacy chętnie kupują i zajadają się nimi właśnie w tym okresie. Zdradzimy ci dzisiaj kilka pomysłów na...
Znacie to uczucie, kiedy przed świętami spędzacie wiele godzin w kuchni, żeby przygotować całą gamę wspaniałych potraw, których, jak się później ok...
Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu....
Młoda kapusta jest rarytasem, na który warto czekać cały rok. Aby ją odpowiednio uhonorować, należy zaopatrzyć się w najlepsze przepisy.
Czarna porzeczka to owoc, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. Wiele osób spożywa ją na surowo lub przyrządza z niej różnego rodzaju przetwory....
Wykorzystałeś już rzodkiewkę, ale nie chcesz pozbywać się jej liści? Świetnie, zrób z nich pesto! Będzie idealnym dodatkiem do razowego makaronu i...