Wyniki wyszukiwania dla czy mozna wymieszac bita smietane z masa kajmakowa
Artykuły czy mozna wymieszac bita smietane z masa kajmakowa
Wszystkie
Wiele gospodyń wyznaje zasadę, że w kuchni nic nie może się zmarnować. Dlatego, kiedy w lodóce znajdą produkt, który nieznacznie przekroczył datę p...
Bita śmietana jest podstawą wielu deserów. Używamy jej do przygotowania kremów, którymi przekładamy torty, może stanowić znakomity dodatek do słodk...
Likier kajmakowy to idealna opcja dla fanów słodkich alkoholi. Nie dość, że jest prosty w przygotowaniu, to jeszcze doskonale smakuje i służy jako...
Makowiec to jedno z tych ciast, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Doświadczone gospodynie przygotowują go z własnoręcznie mielonego m...
Ubijanie śmietany to, przynajmniej z pozoru, prosta i podstawowa czynność w kuchni. Jednak wielu osobom sprawia trudność, bo mleczny produkt lubi s...
Do przygotowania wielu świątecznych ciast potrzebna nam jest masa makowa. Zwykle używamy tej kupnej, jednak zrobienie jej samodzielnie jest prostsz...
Masa makowa to składnik rozmaitych ciast, zwłaszcza tych serwowanych na święta. To w głównej mierze od niej zależy, jak będzie smakował wypiek, dla...
Zwarzony krem to kłopotliwa sytuacja dla każdej pani domu. Można jej jednak w bardzo łatwy sposób uniknąć. Wystarczy zadbać tylko o trzy czynniki,...
Masa serowa to, jak nietrudno się domyślić, podstawa sernika - ciasta uwielbianego przez wszystkim. By jednak deser ten wyszedł idealnie, trzeba pa...
Trudno znaleźć osobę, która nie lubi placków ziemniaczanych. W dzieciństwie chyba każdy z nas zajadał się tym chrupiącymi przysmakami, nie zważając...
Jakie masy pasują do tortu orzechowego? Biszkopt w duecie z tymi kremami daje niebiańskie połączenie
W krainie deserów tort orzechowy zajmuje szczególne miejsce, a wybór odpowiedniego kremu to klucz do kulinarnej doskonałości. Oczywiście podstawą i...
Już wkrótce Wielkanoc, podczas której wielu wierzących Polaków zasiądzie radośnie przy stołach pełnych pyszności. Wcześniej jednak nadejdzie Wielki...
Mrożenie to świetny sposób na konserwację żywności. Szczególnie jeżeli ugotujesz za dużo i nie chcesz nic zmarnować. Większość produktów żywnościow...
Mrożenie produktów pozwala na przedłużenie terminu ich przydatności do spożycia, a także pozwala zrobić zapasy oraz zaoszczędzić nie tylko czas, al...
Grzyby to składnik wielu pysznych dań. Można z nich przygotować wyborną zupę, dodać je do mięsnego sosu, risotto, czy makaronu. Doskonale nadają si...
Zobaczcie, co nasi sportowcy będą mogli przekąsić jeśli wybiorą się na zwiedzanie rosyjskiego kurortu, Soczi, nazywanej "Kawkazskają Rivierą". Może...
Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, je...
Tofu coraz częściej pojawia się w polskich sklepach oraz na naszych talerzach. Szczególnie chętnie sięgają po nie wegetarianie, jednak jego nieprze...
Aromatyczne i soczyste morele aż proszą się, aby zamienić je w wyjątkowo smaczne dania. Jakie? Odpowiedź na to pytanie doskonale znają nasi użytkow...
Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Al...
Ciecierzyca jest smaczna, łatwa do przygotowania i niedroga. Jej spożywanie zaleca się je wegetarianom, ponieważ zawiera dużo łatwo przyswajalnego...
W polskiej kuchni ziemniak jest niemalże świętością. Jemy go pod różnymi postaciami w wielu kombinacjach smakowych. Jednak w ostatnim czasie dobrze...