Wyniki wyszukiwania dla ciasto na oleju z jabłkami i cynamonem
Artykuły ciasto na oleju z jabłkami i cynamonem
Wszystkie
Dobrej jakości składniki, sprawdzone przepisy i autentyczność to elementy, na które składa się kuchnia Ewy Wachowicz. W 488. odcinku programu "Ewa...
Jabłka to owoce, które warto jeść nawet codziennie. Można zrobić z nich także pyszne przetwory na zimę. Musy, dżemy i soki jabłkowe to produkty, kt...
Przyprawa ta nieodzownie kojarzy nam się z jesienią oraz zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia. Okazuje się jednak, że poza tworzeniem miłej...
Porządna dawka energii, dzięki której przetrwasz nawet najcięższy dzień.
Ryż z jabłkami to idealny obiad, który warto przyrządzić w sezonie jesiennym. Jest lekki, delikatny, a dzięki dodatkowi cynamonu bardzo aromatyczny...
Wyjątkowo delikatna przekąska z dodatkiem aromatycznych jabłek i korzennej nuty cynamonu. Świetnie sprawdza się w chłodne dni - rozgrzewa i poprawi...
Przywitaj nowy rok pysznym śniadaniem. Zaproponuj swojej rodzinie wyborne tosty francuskie z jabłkami z dodatkiem chrupiących orzechów. To idealne...
W sobotę 26 marca w programie "Ewa gotuje", prowadząca sięgnie po klasyki kuchni śródziemnomorskiej – co ciekawe: u nas raczej mało znane.
Bez niektórych przypraw prawdopodobnie nie wyobrażamy sobie życia. Tak jest z pewnością w przypadku soli, która nadaje daniom smaku, choć nie należ...
Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku.
Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze?
Nie może ich zabraknąć w żadnej diecie! To płynne złoto dostarcza nam mnóstwa cennych składników. Wybierz swój ulubiony rodzaj.
Nie wszyscy wiedzą, że do sklepów trafiają dwa rodzaje cynamonu - jeden zdrowszy i lepszy w smaku oraz drugi - stanowiący jego nieco mniej wartości...
Co zrobić ze zużytym olejem po smażeniu? Jak przechowywać olej i gdzie go wyrzucić? Jak wykorzystać zużyty olej ponownie? Te pytania często zadają...
Olej porowy często spotyka się w restauracjach i świetnie komponuje się z mięsem, rybami i warzywami. Ten dodatek swoją prostotą zachwyca podniebie...
Codziennie produkujemy ogromną ilość śmieci. W 2021 było to aż 13,7 mln ton odpadów komunalnych, czyli śmieci, które codziennie powstają podczas pr...
Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarant...
Jakie tłuszcze dodają energii, a z których lepiej zrezygnować? Bierzemy pod lupę masło, margarynę oraz oleje i oliwy pochodzenia roślinnego.
Jedną z najczęstszych przyczyn braku sukcesów w odchudzaniu jest podjadanie między posiłkami. Jeśli zmagasz się z ciągłą chęcią sięgania po przekąs...
Ewa Wachowicz od 13 lat inspiruje nas i zachęca do gotowania. Mimo stworzenia ponad dwóch tysięcy przepisów, cały czas zaskakuje nas nowymi, znakom...
Taki deser spełni oczekiwania nawet największych smakoszy. Kremowy i delikatny mus czekoladowy w połączeniu z lekko kwaśnymi jabłkami, soczystymi p...
Chociaż o odporność warto dbać cały rok, zimą dużo łatwiej o złapanie przeziębienia. Jeśli nie chcesz by dopadła cię choroba, zastosuj naturalne me...