Wyniki wyszukiwania dla ajvar do czego używać

(3179)

Artykuły ajvar do czego używać

Wszystkie

Informacje Karob - czym jest i jak go używać?

Pokochają go nie tylko miłośnicy kakao i kawy. Świetnie smakuje, ma różnorakie zastosowanie oraz jest istną bombą witaminową. Ta śródziemnomorska r...

30
Informacje Palone masło – jak je przygotować i do czego używać

Palone masło nie kojarzy nam się z niczym przyjemnym. Zupełnie błędnie! Przecież ten składnik stanowi doskonały dodatek do wielu potraw. Znane pod...

4
Informacje Dlaczego warto używać mąki ryżowej?

Mąka ryżowa jest znana w kuchni azjatyckiej od wieków. Używa się jej do wyrobu makaronów, papieru ryżowego i deserów. Do Europy przybyła w V wieku...

8
Informacje Działa jak aspiryna – dlaczego warto używać tego octu?

Ocet w naszej kuchni jest elementem niemal niezbędnym. Dodajemy go przede wszystkim do zapraw, by poprawić ich smak, ale także wpłynąć na ich śwież...

3
Informacje Naturalne barwniki do jedzenia – z czego je wykonać i jak używać ich w kuchni?

Naturalne barwniki do jedzenia to doskonała alternatywa dla tych dostępnych na półkach sklepowych. Są one znacznie bezpieczniejsze dla zdrowia, a d...

2
Informacje Naczynia z kamionki - czym są i dlaczego warto ich używać także dziś

Od kilku lat trwa moda na to, co dawne. W architekturze i modzie, króluje styl vintage czy retro, ale nawiązań do babcinych rozwiązań nie zabrakło...

0
Informacje Czy można używać przeterminowanej śmietany? Gdzie wyrzucić śmietanę lub jogurt po terminie?

Wiele gospodyń wyznaje zasadę, że w kuchni nic nie może się zmarnować. Dlatego, kiedy w lodóce znajdą produkt, który nieznacznie przekroczył datę p...

32
Informacje Jak długo można przechowywać przyprawy? Czy można ich używać, jeśli stracą termin ważności?

Trudno wyobrazić sobie dobre gotowanie bez różnych, wysokiej jakości przypraw. Często kupujemy ich bardzo dużo i potem zapominamy o terminie przyda...

1
Informacje Jak najlepiej wydobyć aromat ziół i przypraw. Do czego używać ziół świeżych, a do czego suszonych?

Zioła to niezastąpiony element w wielu kuchniach świata. Są niezwykle istotne we Włoszech, Francji, ale także w Polsce, choć niektórzy zupełnie o n...

7
Informacje Czego nie łączyć z mlekiem?

Warto wiedzieć, które produkty spożywcze można ze sobą łączyć, a które nie. Nie chodzi tylko o walory smakowe, ale przede wszystkim o potencjalne r...

5
Informacje Do czego wykorzystać arbuza?

Arbuz to świetna przekąska na upalne dni. Schłodzony owoc gasi pragnienie i ubogaca wiele dań. Sprawdź, dlaczego warto mieć go w lodówce i jak łatw...

0
Informacje Czego nie wiesz o czosnku?

Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi pr...

47
Informacje Kasztany – do czego je wykorzystać?

W parkach i na chodnikach przy drzewach leżą kasztany. Warto je zabrać do domu, ponieważ potrafią tworzyć ciekawe dekoracje i śmieszne zabawki dla...

1
Informacje Co możemy grillować, a czego nie?

Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki!

88
Informacje Czego nie wiemy o rybach?

Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy?

5
Informacje Czego nie jeść przy braniu antybiotyku

Trwa sezon wzmożonej liczby zachorowań, a przychodnie pękają w szwach. Antybiotyki mogą być potrzebne w przypadku wielu rodzajów infekcji bakteryjn...

4
Informacje Warzywa Julienne – do czego je wykorzystać?

Warzywa Julienne to najczęściej marchew, ziemniaki, buraki, seler oraz por. Swoją nazwę zawdzięczają technice krojenia, która polega na wycięciu z...

0
1 2 3 4 5
. . .
z
145