Wyniki wyszukiwania dla Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów:
Artykuły Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów:
Wszystkie
Zupa z suszonych pomidorów z kluseczkami jest nie tylko prosta w przygotowaniu, pyszna w smaku, ale dodatkowo całkowicie bezglutenowa. Poczęstuj ni...
Dynia to warzywo, które doskonale sprawdza się w zupach krem i deserach. Możesz wyczarować z niej również rewelacyjną pastę kanapkową. Wystarczy do...
Chyba nie ma bardziej jesiennego warzywa od dyni. Dlatego właśnie radzimy skorzystać z tego, że trwa na nią sezon i przygotować niezwykle aromatycz...
Cieciorka, cebula, boczniaki, papryka i passata pomidorowa, z tych składników możesz wyczarować idealne, jednogarnkowe danie, czyli ciecierzycę po...
Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale j...
Lubisz sycące dania warzywne? Ciecierzyca po bretońsku to potrawa, która zawiera w sobie dużo różnych aromatów. Jej przygotowanie jest proste, a sm...
Ciecierzyca jest smaczna, łatwa do przygotowania i niedroga. Jej spożywanie zaleca się je wegetarianom, ponieważ zawiera dużo łatwo przyswajalnego...
Właśnie teraz pomidory smakują najlepiej. Wykorzystaj sezon nie tylko robiąc z nich przetwory, ale także wykorzystując je do zrobienia wyjątkowych...
Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomys...
Jesień to idealna pora roku na przygotowywanie zimowych zapasów, czyli suszenie owoców i warzyw. Suszone grzyby możemy dodać do barszczyku na Wigil...
Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w da...
Lato to najlepszy czas na zajadanie pomidorów – w sałatkach, zupach, daniach głównych czy po prostu samych lub z cebulką. Jednak możliwości pomidor...
Dzisiaj wyjątkowo wiosenna propozycja! Soczysty kurczak w towarzystwie aromatycznych i barwnych pomidorków. Smaku i koloru potrawie dodaje wyrazist...
Nie masz pomysłu co zrobić z młodej kapusty? Przygotuj pyszny i lekki kapuśniak, który jest idealną zupą na lato. Do przygotowania tego przepisu bę...
Awokado to cenne źródło zdrowych tłuszczów i białek. Gdy połączysz je z jajkami, stworzysz aromatyczną, kremową pastę. Ta świetnie sprawdzi się na...
Szukasz inspiracji na pyszną i sycącą przekąskę? Polecamy sprawdzony przepis na pastę z pieczonego czosnku. Jesienią i zimą świetnie wzmocni odporn...
Pasta z pieczonego czosnku świetnie sprawdzi się do podpieczonego pieczywa. Warto zrobić ją w okresie jesienno-zimowym, czosnek ma wartości antybak...
Szukasz pomysłu na pyszne smarowidło, które sprawdziłoby się zarówno na śniadanie, jak i na kolację? Rybna pasta z dodatkiem warzyw będzie idealnym...
Większość osób przechodzi obojętnie obok niej w sklepach. Tymczasem ciecierzyca, bo o niej mowa, jest tania, pyszna i nieziemsko zdrowa! Czy znasz...
Podczas słonecznego lata pomidory smakują najlepiej. Nic dziwnego, że większość Polaków zajada się nimi właśnie w tę porę roku i szykuje pyszne prz...
Pomidory to cenne źródło wartościowego potasu. Najlepiej smakują latem, gdy dojrzewając na słońcu, stają się bardziej soczyste i słodkie. Odkryj sp...
Dzięki naszemu e-bookowi odkryjecie tradycyjny smak i aromat Italii. Oddajemy w Wasze ręce zbiór najciekawszych i najbardziej smakowitych przepisów...