Wyniki wyszukiwania dla FISH AND CHIPS
Artykuły FISH AND CHIPS
Wszystkie
Wybierz się w kulinarną podróż do Wielkiej Brytanii i przygotuj jedno z najpopularniejszych dań tamtejszej kuchni. Ryba z frytkami, czyli fish and...
Chipsy to jedna z najpopularniejszych przekąsek, znanych w niemal każdym zakątku świata. Towarzyszą nam podczas oglądania filmów, wydarzeń sportowy...
Chipsy to przekąska, bez której wiele osób nie wyobraża sobie imprezy czy oglądania filmu. Choć bywają naprawdę smaczne, mają dużą wadę - są szkodl...
Sezon na bób trwa niezbyt długo, więc trzeba go odpowiednio wykorzystać. Co robisz ze skórkami po zjedzeniu warzywa? Jeśli wyrzucasz, to mamy dla c...
Sponsorowane
Pyszny, ciągnący się, łatwy w wykonaniu - właśnie taki jest makaron mac and cheese z tego przepisu. Wypróbuj danie w prawdziwym amerykańskim stylu,...
Chipsy nie muszą być niezdrowe! Te zrobione z jesiennych, polskich jabłek będą doskonałą alternatywą dla kalorycznych przekąsek ze sklepu. Ponadto...
Przepyszna alternatywa dla kanapek z pomidorem. Wypróbuj chrupiące tosty podawane z pomidorami na ciepło, dodatkiem czosnku, imbiru i kolendry. Tak...
Sezon jesienno-zimowy to czas, kiedy częściej spędzamy wieczory w domu przy ulubionym serialu lub książce. Wówczas często nachodzi nas ochota, by c...
Na skutek diety, składającej się niemal wyłącznie z chipsów i frytek, 17-letni chłopiec z Bristolu stracił wzrok i słuch. To pierwszy taki przypade...
Jak wykorzystać gastronomiczny boom, aby skutecznie zbudować swoją markę w kraju i zagranicą? O innowacyjnym i „rock-and-roll'owym" podejściu do bi...
Czy słyszałeś już o łupaczu? To mało znana ryba, która powinna zaskarbić sobie Twoją uwagę. Jakie ma wartości odżywcze i jak ją przyrządzić? Czy łu...
Gdyby Kevin miał pojawić się u naszych zwycięzców na obiedzie mógłby liczyć na rozgrzewającą zupę, płonące naleśniki lub fish&chips w wersji wege.
Ziemniak to król polskich obiadów. Klasyczne gotowane z koperkiem, frytki, placki ziemniaczane, purée, czy te pieczone na ognisku, które kojarzą si...
Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo prze...
Idealne frytki powinny być złociste, chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. W jaki sposób je przygotować? Odpowiedź na to pytanie znają nasi uż...
Benzoesan sodu znajduje się w wielu produktach dostępnych na rynku. I to nie tylko w artykułach spożywczych, również w kosmetykach, pastach do zębó...
Obchody 70-lecia panowania królowej Elżbiety II wzbudzają wiele emocji wśród mieszkańców Wielkiej Brytanii. Restauracje pragnąc uświetnić uroczysto...
Frytki to przysmak znany i uwielbiany na całym świecie. Są cenione głównie za chrupiącą, złocistą skórkę i delikatne, miękkie wnętrze. Stanowią ide...
Wbrew pozorom, to nie będzie artykuł o "wróżeniu z fusów". Naukowcy dowodzą, że na nasze preferencje żywieniowe mają wpływ cechy osobowości (i odwr...
W ostatnim odcinku swojego programu Ewa Wachowicz zabrała nas w kulinarną podróż dookoła świata, prezentując swoje ulubione przepisy, które przywio...
Wiele osób myśląc „streetfood” ma przed oczami niezdrowe, masowo przyrządzane jedzenie w sieciowych lokalach typu fastfood. Na szczęście nie ma to...
<b>Meat jerky to po prostu suszone mięso. Nazywa się je tak w Ameryce, gdzie jest najbardziej popularne. Te cienkie, niemal przezroczyste kawałki m...