Smaczniej na jesień

Jesienna kuchnia powinna być przepełniona aromatycznymi przyprawami, które podkreślą smak sezonowych dań. Teraz jest to jeszcze łatwiejsze.

Fot. 123RF/Picsel

Portfolio przypraw Knorr poszerzyło się o nowe produkty. W linii przypraw specjalistycznych marki znalazły się znakomite kompozycje składników, dedykowane do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Przyprawa do bigosu, Przyprawa do flaków oraz Przyprawa do zup Knorr to gwarancja idealnego smaku i aromatu przyrządzanych potraw. Do grona monoprzypraw Knorr dołączyła Papryka wędzona w Hiszpanii.

Naturalny skład

Skład nowych przypraw specjalistycznych, tak jak w przypadku wcześniejszych propozycji z tej linii, jest w 100% naturalny. Te aromatyczne i intensywne w smaku kompozycje zawierają składniki, które znamy z naszych kuchni i których używamy na co dzień. Ponadto przyprawy Knorr są odpowiednie także dla wegan.

Idealne na jesień
Nowe przyprawy Knorr wejdą przebojem na jesienne stoły. Nadadzą smak tradycyjnemu bigosowi, a domowe flaki z ich pomocą nabiorą wyjątkowego charakteru. Nie można zapomnieć o całej gamie jesiennych, rozgrzewających zup, które dzięki Przyprawie do zup Knorr będą nie tylko pyszne, ale i niezwykle aromatyczne. Z kolei intensywny smak wędzonej papryki udoskonali każdą mięsną pieczeń, faszerowane warzywa, zapiekane ziemniaki czy też będzie stanowić znakomity dodatek do różnorodnych marynat.
• Przyprawa do bigosu
Harmonijne połączenie w 100% naturalnych składników: aromatycznego majeranku z wyrazistym czosnkiem i kminkiem, wzbogaci smak i nada aromat bigosowi oraz innym potrawom z kapustą.
• Przyprawa do zup
Unikalna kompozycja warzyw, ziół i przypraw. Połączenie natki pietruszki, cebuli i lubczyku sprawi, że przygotowywane zupy nabiorą wyjątkowego smaku i intensywnego aromatu.
• Przyprawa do flaków
Połączenie wyłącznie naturalnych składników, ziół i przypraw, takich jak gałka muszkatołowa, majeranek, papryka, czosnek oraz imbir. Dzięki tej kompozycji flaki będą odpowiednio doprawione i wyraziste w smaku.
• Papryka wędzona w Hiszpanii
Wędzona papryka zapewni doskonały smak, aromat oraz intensywny kolor każdemu daniu. Długi proces wędzenia w Hiszpanii sprawia, że smak przyprawy jest niezwykle wyrazisty. Papryka pochodzi z upraw zrównoważonych.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik Anielski Puch

Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...

Odsłon: 34855

60 min
42
Dania główne Warzywne klopsy mielone

Dzisiaj warzywne klopsy mielone czyli mielone mięso z dużą ilością warzyw. Pr...

Odsłon: 633

15 min
8
Desery Deserki waniliowo-malinowe

Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...

Odsłon: 187

>60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Dodany do kawy, pomaga schudnąć. Zrób też schab, zupę lub sos z tą genialną przyprawą

Kardamon – genialna przyprawa z Indii – znajduje zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. Nie dość, że doskonale podkreśla ona...

1
Informacje Likier z kukułek. Smak cukierków z dzieciństwa

Kojarzysz cukierki kukułki, czyli nadziewane karmelki? To kultowe polskie słodycze, które nadal cieszą się dużym zainteresowaniem. Nie każdy wie, ż...

2
Informacje Idealna sałatka dla kobiet po 50. Skończą się problemy ze zbędnymi kilogramami i wypadaniem włosów

Nie jest tajemnicą, że po 50. roku życia metabolizm spowalnia. Wiele pań w tym wieku zaczyna borykać się z nadprogramowymi kilogramami, oraz przykr...

4
Informacje 5 pomysłów na surówki do mięs z rusztu. Proste przepisy idealne do grilla

Grillowana karkówka, szaszłyki, czy kiełbasa to pyszne dania, które potrzebują odpowiedniej oprawy. Warto zaserwować je ze świeżym lub podpiekanym...

7