Składniki:
- 400g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 łyżki migdałów w plastry
- 1 marchewka
- 1 kostka paprykowa
- 100 ml śmietany
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski
2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze.
3. Kulki oprósz w mace obsmaż na patelni zalej dwoma szklankami wody dodaj listek laurowy ziele parę ziarenek pieprzu, kostkę paprykową knorr całość duś około 10 minut na koniec zapraw śmietana.
4. Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami
Kuchnia międzynarodowa
Danie proste do przygotowania
Czas przygotowania 30 minut
Danie dla dzieci
Receptura dla czterech osób
Pulpeciki z marchewką i migdałami
Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Kluski leniwe
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Kluski
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 173
4
Śniadania
Twarożek na śniadanie
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 153
7
Dania główne
Potrawka z kurczaka z brokułem
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
- Azjatycka
- Włoska
- Indyjska
- Tajska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Curry
- Czosnek
- Makarony
- Kremy
- Makaronowe
Odsłon: 87
1
REKLAMA