Przepisy Magdy Gessler w wykonaniu naszych użytkowników

Magda Gessler, jak mało kto, wpłynęła na kształt polskiej gastronomii. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy bardzo chętnie korzystają z jej przepisów.

Fot. 123RF/Picsel

W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków.

Dzięki niej wielu z nas zaczęło zwracać zdecydowanie większą uwagę na to, co zjadamy. Co więcej, to właśnie Magda Gessler nauczyła Polaków doceniać tradycyjne, regionalne produkty i potrawy.

Restauratorka ma ogromną rzeszę fanów i wiele wskazuje na to, iż w tej grupie znajduje się również wielu użytkowników Smakera. Wielu z nich bardzo chętnie testuje jej przepisy, dzieląc się z nami efektami.

Oto kilka ciekawych przepisów, które cieszą się szczególną popularnością.

 

1. Golonka po bawarsku

Fot. Kuchniakolorublond na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Przygotowanie dobrej golonki to prawdziwa sztuka. Stosując się do porad Magdy Gessler, przygotujecie wyjątkowo delikatne mięso, które wprost rozpływa się w ustach. Naprawdę warto przetestować.

2. Kotlety schabowe wg Magdy Gessler

Fot. SlodkoSlodka83 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Teoretycznie przygotowanie kotletów schabowych nie powinno nikomu przysporzyć większych problemów. Mięso. Panierka. Patelnia. Warto jednak pamiętać o tym, że pozornie nieistotne detale decydują o efekcie końcowym.

3. Pierogi nadziewane surową białą kiełbasą

Fot. Chillnezka na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Pierogi ruskie, z mięsem lub z kapustą i grzybami zna każdy z nas. A co powiecie na pierożki nadziewane białą kiełbasą i chrzanem? Potrawa ta zrobiła furorę w jeden z restauracji, w której Magda Gessler przeprowadzała rewolucję.

4. Zapiekanki z pasztetem

Fot. Gregorhspeed na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Proste, wysokiej jakości składniki w nieoczywistym wydaniu. Właśnie taka zasada bardzo często przyświeca Magdzie Gessler w kuchni. Te zapiekanki są tego najlepszym dowodem.

5. Pasta jajeczna

Fot. Agnieszkacrow na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Któż z nas nie lubi past kanapkowych? Idealnie nadają się zarówno do przygotowania śniadań, jak i szybkich przekąsek dla gości. Gwarantujemy, że ta z powyższego przepisu przypadnie wam do gustu.

6. Fasolka po bretońsku

Fot. Wiech_K na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Fasolka po bretońsku to nieśmiertelna klasyka, która bardzo często gości na naszych stołach. Sekretem tej potrawy jest odpowiednia mieszanka ziół, która idealnie podkreśla smak pozostałych składników.

7. Pasztet wiejski

Fot. Kate85 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Pamiętacie smak pasztetu z dawnych lat? Dzięki przepisowi Magdy Gessler uda wam się go odtworzyć. Z pewnością zasmakuje waszym bliskim.

8. Placki ziemniaczane wg Magdy Gessler

Fot. Futka na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Dzięki Magdzie Gessler każdy Polak wie, iż perfekcyjne placki ziemniaczane powinny być chrupiące i delikatne w smaku. Jak osiągnąć ten efekt? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w przepisie.

9. Szarlotka dla zabieganych

Fot. Bellapi na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Poza mnóstwem dań głównych, Magda Gessler bardzo chętnie przygotowuje rozmaite wypieki. Ta ekspresowa szarlotka idealnie sprawdzi się w momencie, gdy odwiedzą nas niezapowiedziani goście.

 

Zobacz, jak łatwo możesz zarabiać ze Smakerem. Kliknij!

Zarabiaj na swoich przepisach!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik gotowany

Tak przygotowany sernik wychodzi niezwykle puszysty, delikatny i wilgotny w ś...

Odsłon: 5551

>60 min
5
30 min
21
15 min
12

Polecane artykuły

Informacje Naleśnik z kapustą na odchudzanie. Najlepiej jeść na śniadanie

Na śniadanie najlepiej sięgać po pożywne posiłki, które dodadzą energii, ale jednocześnie nie są wysokokaloryczne. Poznaj przepis na to, jak zrobić...

2
Informacje Wybrano najlepsze i najgorsze polskie dania. Wygrały pierogi ruskie, co jest w top najgorszych?

Nie jest tajemnicą, że Polacy są niezwykle dumni ze swojej kuchni, nasze pierogi, żurek, czy serniki zachwalane są także przez turystów z zagranicy...

0
Informacje Jak długo parzyć kiełbasę wędzoną? Nie popełniaj tych błędów po wędzeniu

Wędzenie kiełbasy to proces, który łączy tradycję z kulinarnym rzemiosłem. Aby osiągnąć wyjątkowy smak i teksturę, niezwykle istotne jest odpowiedn...

2
Informacje Wielkanoc z łososiem Suempol – sekret niezapomnianych Świąt!

Wielkanoc to wyjątkowy czas, kiedy przygotowujemy się do spotkań rodzinnych pełnych radości, tradycji i pysznych potraw. To również doskonała okazj...

3