Pierogi na święta i nie tylko

11. Zielone pierogi z soczewicą

Zielone pierogi z soczewicą.

Fot. Btylza na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Te pierogi pokochają zarówno mali jak i więksi smakosze. Dorosłym z pewnością spodoba się wyjątkowo zdrowy i smaczny farsz, z kolei dzieci zachwyci wyjątkowy kolor tego dania.

12. Chinkali - gruzińskie pierogi

Chinkali - gruzińskie pierogi

Fot. Fram na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Przygotowanie tych legendarnych, gruzińskich pierożków to prawdziwa sztuka. Ich przygotowanie może zająć wam trochę czasu, jednak gwarantujemy - efekt wart jest każdego wysiłku.

13. Pierogi razowe ze śliwką

Pierogi razowe ze śliwką

Fot. Annawk na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Jeśli chcecie zaserwować na świątecznym stole zdrową i słodką alternatywę dla klasycznych pierogów z grzybami, polecamy ten przepis. Aromatyczny farsz i lekkie ciasto sprawią, że z pewnością zamarzycie o dokładce.

14. Pierogi z dynią

Pierogi z dynią

Fot. Ugotujmyto-pl na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie

Dynia to wyjątkowo uniwersalne warzywo. Można je piec, gotować, smażyć i grillować. Można też przygotować z niego doskonały farsz do niezwykle smakowitych pierogów. Ale uwaga! Przygotujcie ich więcej, bo znikają w zastraszającym tempie!

bożonarodzeniowych cudów?

Kliknij poniżej, aby zobaczyć bezpłatny magazyn

Kliknij, aby przeczytać darmowy magazyn

Tekst: Sylwia Cisowska/ Smaker.pl

z 3