Maj 2020 - najpopularniejsze przepisy

W sklepach pojawiły się wyczekiwane przez wszystkich nowalijki i młode warzywa. Wielu z was potraktowało to, jako świetną okazję do przetestowania przepisów naszych użytkowników.

Maj 2020 - najpopularniejsze przepisy

Fot. 123RF/Picsel

Tegoroczny maj zdecydowanie różnił się innych. W zdecydowanej większości zrezygnowaliśmy z majówkowych wyjazdów oraz spotkań w szerokim gronie rodziny i przyjaciół.

Jednak jedna rzecz pozostała niezmienna. Wciąż mieliście ochotę na sezonowe smakołyki i poszukiwaliście sprawdzonych przepisów na nie. W tym wypadku nasi użytkownicy nie zawiedli, dostarczając wam mnóstwa ciekawych pomysłów na sałatki, lekkie obiady i wyjątkowo apetyczne desery.

Oto dziesięć przepisów, które w ubiegłym miesiącu cieszyły się największą popularnością wśród użytkowników Smakera. Jeśli do tej pory jeszcze ich nie przetestowaliście, postarajcie się jak najszybciej nadrobić zaległości.

 

10. Wytrawny keks

Fot. Smacznebodomowe na Smaker.pl/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

Zwykle keksy kojarzy się ze słodkimi, świątecznymi wypiekami. Ale czy wiedzieliście, że można zrobić je również w wersji wytrawnej? Dobór składników zależy od waszych indywidualnych upodobań, jednak kombinacja zaproponowana przez naszą użytkowniczkę to prawdziwe mistrzostwo.

 

9. Ciasteczka biszkoptowe z dżemem

Fot. Agusiowesmakołyki na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

To jeden z tych przepisów, który warto zapamiętać i na stałe włączyć do swojego kulinarnego repertuaru. Proste i wyjątkowo smaczne ciasteczka to idealna propozycja dla wszystkich łasuchów.

 

8. Surówka z młodej kapusty

Fot. Erjot na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

W maju i czerwcu młoda kapusta rządzi na naszych stołach. Oto jeden ze smaczniejszych sposobów na jej przygotowanie. Podana na surowo, zachowuje pełnię smaku oraz wszystkie składniki odżywcze, niezbędne naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania.

 

7. Chińska surówka z białej kapusty

Fot. Smacznepotrawypl na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

Z pewnością każdy z was zna surówkę z kapusty, serwowaną w chińskich restauracjach. W jaki sposób odtworzyć ten smak w zaciszu własnej kuchni? To bardzo proste! Sekretem jest odpowiedni dressing.

 

6. Młoda kapusta z ziemniakami

Fot. Agnes72 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

Zasmażana młoda kapusta to klasyka polskiej kuchni i jeden z najsmaczniejszych dodatków do obiadu. Aby wyszła perfekcyjnie, warto trzymać się wskazówek zawartych w przepisie naszej użytkowniczki.

 

5. Szybkie ciasteczka francuskie

Fot. Agnes72 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

Za każdym razem, gdy serwujemy takie ciasteczka, wiemy, że zniknie z talerzy w mgnieniu oka. I właściwie nie ma się co dziwić - to wyjątkowo szybki i smaczny deser.

 

 

4. Marynata do mięs

Fot. Futka na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

Dzięki odpowiedniej marynacie, mięso z piekarnika lub z grilla będzie nie tylko bardzo aromatyczne, ale również wyjątkowo kruche i delikatne. Przetestujcie propozycję naszej użytkowniczki - gwarantujemy, że już nigdy nie wrócicie do sklepowych mieszanek.

 

3. Ciasto bez pieczenia na herbatnikach

Fot. Kucharka-amatorka na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

Największą zaletą tego ciasta jest fakt, iż nie wymaga ono pieczenia. Przygotowując je, spędzicie w kuchni zaledwie kilka chwil, a zaoszczędzony w ten sposób czas będziecie mogli spędzić w gronie najbliższych.

 

2. Szybkie ciasto z rabarbarem

Fot. Anika1 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

Wraz z nadejściem wiosny w naszych sklepach zaczyna pojawiać się rabarbar. Aż szkoda byłoby nie wykorzystać okazji do przygotowania pysznego ciasta. Naszym zdaniem najsmaczniejszą wersją będzie ta, zaproponowana przez naszą użytkowniczkę.

 

1. Surówka z zielonych ogórków i cebuli

Fot. Kitka80 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie.

Na targach możemy już znaleźć pierwsze ogórki gruntowe. Warto więc wykorzystać je do zrobienia pysznej surówki. Jednak w tym wypadku nie warto ograniczać się wyłącznie do klasycznej mizerii. Propozycja naszej użytkowniczki jest równie smaczna.

 

Zobacz, jak łatwo możesz zarabiać ze Smakerem. Kliknij!

Zarabiaj na swoich przepisach!