Kilka drobnych zmian...

Dzisiaj na Smakerze pojawiły się dwie zmiany, o które sami zabiegaliście. Chwilkę to trwało, ale szczęśliwie dobrnęliśmy do końca prac nad nimi.

Pierwszą zmianą, którą na pewno już zauważyliście jest nowy dział na Forum o nazwie 'Na każdy temat'. Jak sama nazwa wskazuje możecie tam rozmawiać na tematy nie koniecznie związane z kulinariami :)

Ulubione przepisy

Aby łatwiej Wam było znaleźć przepisy, które oznaczacie jako swoje ulubione wprowadziliśmy ich kategoryzację. Co to oznacza?

- Macie teraz wgląd we wszystkie przepisy razem, a także z podziałem na kategorie, do których zostały przypisane przez autora przepisu. Zapewni to Wam szybsze znalezienie przepisu, którego szukacie.

- Możecie tworzyć własne kategorie przepisów o dowolnej nazwie (pamiętajcie jednak, że nazwa nie może przekraczać 15 znaków). Obok tytułu każdej z kategorii będzie widoczna ilość przepisów jaką do niej dodaliście.

Jak dodawać przepisy do 'ulubionych'?

1. Natrafiłeś na przepis, który jest wg Ciebie znakomity i warto by go było wypróbować w najbliższym czasie. Nie chcesz go jednak drukować, bo jak wiadomo, kartka zawsze może się gdzieś zawieruszyć :. Nic więc prostszego, dodajesz go do "ulubionych"!

2. Klikasz na 'Dodaj do ulubionych' - czyli napis, który znajduje się pod zdjęciem przepisu po prawej stronie.

3. Pojawia się okienko 'Dodaj do kategorii ulubionych'

4. Jeśli nie masz jeszcze utworzonych własnych kategorii to jest to właśnie ten moment, w którym powinieneś to zrobić :) Wystarczy zaznaczyć pole 'Utwórz nową kategorię o nazwie...', a w puste miejsce wprowadzasz nazwę np. kurczak i klikasz przycisk 'Dodaj'.

5. Następnie przejdź do swojego profilu i wejdź do zakładki 'Ulubione przepisy'. Przepis, który dodałeś powinien już się tam znajdować :)

Mam nadzieje, że takie rozwiązanie problemu z Ulubionymi przepisami oraz z Forum przypadnie Wam do gustu :) W razie pytań piszcie bezpośrednio do mnie, bądź na adres serwisu.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
1

Polecane artykuły

Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

0
Informacje Energetyczny koktajl z pokrzywy. Na nadmiar wody w organizmie i dobrą pracę jelit

Pokrzywa kojarzy się przede wszystkim z niepotrzebnym chwastem. Tymczasem miłośnicy naturalnej kuchni dobrze wiedzą, że to przydatny składnik. Młod...

0
Informacje Lepsza od owsianki i kanapek na śniadanie. Przepis na miskę zdrowia, która pomoże schudnąć

Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...

6
Informacje Sałatki w słoiku – na kolację, do pracy, na majówkę

Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...

2