Drugi odcinek "Bake off - Ale Ciacho!"

W kolejnym odcinku najsmaczniejszego programu TVP2, uczestnicy będą musieli wykazać się umiejętnością lepienia pierogów oraz połączenia smaku słonego i słodkiego, w jednym cieście!

W ubiegłym tygodniu pretendenci do miana Polskiego Mistrza Wypieków, musieli w konkurencji technicznej zmierzyć się z przepisem na obłędnie czekoladowy deser tzw. „Lava cake", a w zadaniu autorskim przygotować czekoladowe ciasto na bazie brownie.

Mało który z uczestników przygotował perfekcyjne „Lava cake" - czekoladowe ciastko z płynnym wnętrzem. Większość wypieków była zbyt długo trzymana w piekarniku, co w efekcie przyczyniło się do powstania, jak określili to jurorzy, zwykłego „muffina". Najbliższy ideałowi był deser Wojciecha, najgorzej z zadaniem poradziła sobie Halina.

W kolejnej konkurencji było już łatwiej, uczestnicy mogli zaprezentować swoje autorskie wypieki na bazie brownie. Gwiazdą tego zadania została Sylwia Biały, która zachwyciła wszystkich przepięknym truskawkowym tortem z czekoladową niespodzianką. Z programem niestety pożegnał się Kamil.

Co wydarzy się w drugim odcinku programu?

Drugi odcinek serii zabierze nas w podróż po słodkich i wytrawnych smakach. Piekarnicze zmagania rozpocznie przepis Michała Brysia na pierogi z kozim serem. Nie obędzie się bez problemów, czy Wojtek, któremu spłonie przepis, będzie w stanie dokończyć zadanie?

W następnej konkurencji uczestnicy upieką serniki łączące dwa smaki - słodki i słony. Który z przepisów zostanie wyróżniony przez jurorów, a kto przez swój autorski pomysł będzie musiał pożegnać się z programem? Tego wszystkiego dowiecie się już dzisiaj o godzinie 21:50 na antenie TVP2.

Drugi odcinek nowej edycji programu zobaczymy na antenie TVP2 już dzisiaj o godzinie 21:50.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta BABKA MISZ MASZ ( 4 SMAKI )

Przepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu babka. Tak przygotowana idealnie o...

Odsłon: 40

15 min
0
60 min
4

Polecane artykuły

Quizy Czy znasz polskie przysłowia o jedzeniu? Tylko mistrzowie zdobywają komplet punktów

Każdy zna kilka polskich powiedzonek. Przetestuj swoją wiedzę dotyczącą przysłów związanych tylko z jedzeniem. Pamiętaj jednak, że „apetyt rośnie w...

0
Informacje Świeże sałatki na powitanie wiosny. Lekkie, apetyczne i nie idą w boczki

Wiosenne sałatki to prawdziwa uczta dla podniebienia. Największą rolę odgrywają tu nowalijki, takie jak chrupiący groszek cukrowy, świeże szparagi...

3
Informacje Warzywa, które podnoszą poziom cukru. Najgorsze są po ugotowaniu

Indeks glikemiczny to istotny parametr w kontekście wszystkich schorzeń metabolicznych. Posiadają go pokarmy obfitujące w węglowodany, w tym także...

2
Informacje Wystarczy dodać do herbaty trzy przyprawy. Zbędne centymetry w pasie giną

Przyprawy takie jak pieprz, kurkuma, czy imbir świetnie sprawdzają się w daniach kuchni azjatyckiej. Możesz także przygotować z nich napój, który w...

4