Robertol1
Proste w wykonaniu, tanie i smaczne ciasto o korzeniach głęboko tkwiących w s...
Odsłon: 1979
Proste, tanie, szybki, eleganckie. Idealna potrawa dla początkujacych kucha...
Odsłon: 856
Prawdopodobnie (powtarzam powołując się na mądrzejszych ode mnie) jedna z naj...
Odsłon: 234
Łosoś pieczony w cieście francuskim z makiem niebieskim i szpinakiem, w sosie szmaragdowym
Kolejny przykład na to, że mak (Papaver Somniferum) to nie tylko składnik cia...
Odsłon: 362
Potrawa łatwa i szybka w przygotowaniu, wykwintna i smaczna. Przywołuje w pa...
Odsłon: 357
Przegrzebki (małże św. Jakuba, Pecten Maximus) są doskonałym materiałem na sm...
Odsłon: 492
Mak - roślina magiczna, to jeden z tych niewielu elementów naszej kultury, k...
Odsłon: 701
Danie, które pierwotnie zaserwowano mi kiedyś w Umbrii, czyli sercu Italii. S...
- Walentynki
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Podroby
- Owoce morza
- Krewetki
- Przyprawy
- Czosnek
- Szafran
- Makarony
Odsłon: 875
Klasyczna potrawa fast-food rodem z Egiptu i Bliskiego Wschodu w wersji kanon...
Odsłon: 879