Pora na luch - książka Sophie Missing i Caroline Craig

Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!

Caroline Craig i Sophie Missing postanowiły „ugryźć" lunch ze wszystkich stron. W rozsądny sposób pokazują, jak możesz zaoszczędzić pieniądze i jak wykorzystać resztki z lodówki do przygotowania smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe.

Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem - kiedy dodać sos i przyprawy, żeby danie było najsmaczniejsze.

Sugerowana lista zakupów, podany czas i dokładny sposób przyrządzania posiłków oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!

Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych!

Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste - to PORA NA LUNCH!

 

  • Dlaczego własnoręcznie przyrządzony posiłek jest o wiele smaczniejszy i tańszy od kupionego?
  • Jak zapakować przygotowane jedzenie, żeby mieć jeszcze więcej przyjemności z lunchu?
  • Które produkty zawsze warto mieć w lodówce, żeby łatwo i sprawnie przyrządzić naprawdę smaczny posiłek?
  • Jakie zioła warto uprawiać na parapecie, a jakie przyprawy trzymać na biurku w pracy?

 

SOPHIE MISSING dorastała w Londynie; studiowała anglistykę w University College London. Obecnie pracuje jako asystentka redaktora w wydawnictwie Penguin Books, gdzie pracuje między innymi nad wyśmienitymi książkami kucharskimi, testuje przepisy i a w międzyczasie namiętnie robi sobie lunche.

CAROLINE CRAIG dorastała w Londynie; studiowała antropologię na uniwersytecie w Durham. Rodzina jej mamy zajmuje się sadownictwem i produkcją wina w Prowansji. Dzieciństwo spędziła na podjadaniu uprawianych przy domu czarnych trufli, karczochów, pomidorów i brzoskwiń, nie miała więc wielkiego wyboru: siłą rzeczy jej życie kręci się wokół pysznego jedzenia, przygotowywanego głównie dla przyjaciół i rodziny.

PREMIERA 18.04.2018
Format 160x235 mm
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Ilość stron 208
Tłumacz Ewa Weydmann-Nitwińska
Cena 39,99 zł
Wydawnictwo Buchmann

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
3

Polecane artykuły

Informacje Biały makijaż oczu z kolorową kreską krok po kroku

Pamiętam, jak pierwszy raz zdecydowałam się na eksperyment z białym makijażem oczu, dodając do niego kolorową kreskę - efekt był oszałamiający i od...

0
Informacje Koktajl z kiszonej kapusty na odchudzanie. Pije regularnie, będziesz mieć talię osy

Szczupła sylwetka to marzenie wielu osób, najprostszym sposobem, aby ją osiągnąć, jest oczywiście odpowiednio zbilansowana dieta, deficyt kaloryczn...

1
Informacje Wiosenna dieta owsiankowa. Oczyszcza, wzmacnia i dodaje energii

Na czym polega dieta owsiankowa? Choć przyjmuje różne postacie, zawsze koncentruje się na jednym produkcie, czyli owsiance. Odkryj, dlaczego warto...

2
Informacje Karkówka rozpływa się w ustach. To dzięki marynacie ze składnikiem, który zwykle wylewasz

Majówka już za pasem, na pewno więc w wielu domach rozpoczął się sezon grillowy. Podczas rodzinnej posiadówki obok kiełbas, kaszanek, czy szaszłykó...

3