Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się gości. Warto je wprowadzić również do codziennego jadłospisu.
Debiutujące gospodynie ze wstępu nauczą się, jak postępować z warzywami, by - poza dostarczeniem domownikom cennych witamin i soli mineralnych - przyrządzić jednocześnie coś atrakcyjniejszego niż marchewka utarta z jabłkiem czy kiszona kapusta doprawiona olejem. Panie domu bardziej doświadczone w sztuce kulinarnej znajdą tu pomysły na niebanalne łączenie popularnych warzyw.
Wydawnictwo: Prószyński
Najlepsze przepisy na sałatki i surówki
Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Kluski leniwe
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Kluski
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 656
10
Pieczywo
Chleb wiejski
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
2
Sałatki
Feta z warzywami
Idealna przekąska grillowa.
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Dla zdrowia
Odsłon: 29
3
Dania główne
Beef Stroganoff
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
15
REKLAMA