Ewa_Gotuje

Kuchenne rewolucje: Nowe przepisy Magdy Gessler!

W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje.

Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs.

Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski.

Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu!


Gulasz z baraniny po zbójnicku

sezon 5, odcinek 2

dla 4 osób

Składniki:

-800 g chudej baraniny

-600 g kiszonej kapusty

-4 łyżki smalcu

-2 łyżki mąki pszennej

-500 ml wody

-3 średniej wielkości cebule

-1 łyżka koncentratu pomidorowego

-1 łyżka suszonego majeranku

-1 łyżeczka mielonej słodkiej czerwonej papryki

-1 łyżeczka mielonej ostrej czerwonej papryki

-sól, cukier

 

Przygotowanie:

Mięso umyj, osusz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Posól i oprósz mąką. Na patelni rozgrzej smalec, obsmaż na nim mięso na złoty kolor. Kapustę odciśnij z soku i posiekaj, przełóż do garnka o grubym dnie i zalej dwoma szklankami wody. Dodaj mięso i gotuj je na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Cebulę obierz i posiekaj. Przesmaż ją na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu, dodaj mąkę, przecier pomidorowy, majeranek i paprykę. Podsmażaj przez 2-3 minuty. Zawartość patelni dodaj do kapusty z mięsem. Całość wymieszaj. Dopraw solą, ostrą papryką i cukrem do smaku. Duś jeszcze przez 15 minut. Podawaj z ziemniakami.

Książka ukaże się już 17 kwietnia!


Źródło: Informacja prasowa/Interia.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki Sos koperkowy

Dzisiaj smaczny , prosty w przygotowaniu sos koperkowy, który przygotowałam d...

Odsłon: 71

15 min
2
Dania główne Piątkowy obiad

Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....

Odsłon: 153

30 min
6
Desery Proste ciasto cytrynowe

Szybkie, smaczne i proste ciasto cytrynowe. Polecam

Odsłon: 239

30 min
5
Pieczywo Chleb orkiszowy z czarnuszką

Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, pachnący czarnuszką. Zn...

Odsłon: 7673

>60 min
24
30 min
2
Desery Słodkie kartofelki

Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...

Odsłon: 221

15 min
5

Polecane artykuły

Ewa gotuje Wiosenne potrawy Ewy Wachowicz

W 509. odcinku autorskiego programu „Ewa gotuje”, prowadząca zaprezentowała widzom wspaniałe pomysły na lekkie wiosenne dania. Podzieliła się przep...

0
Informacje Szkolenia kulinarne – na jaki kurs warto się zapisać?

Ostatnimi czasy preferencje żywieniowe Polaków bardzo się zmieniły. Coraz rzadziej przygotowujemy ciężkostrawne dania i często rezygnujemy z gęstyc...

0
Informacje Biały makijaż oczu z kolorową kreską krok po kroku

Pamiętam, jak pierwszy raz zdecydowałam się na eksperyment z białym makijażem oczu, dodając do niego kolorową kreskę - efekt był oszałamiający i od...

0
Informacje Koktajl z kiszonej kapusty na odchudzanie. Pije regularnie, będziesz mieć talię osy

Szczupła sylwetka to marzenie wielu osób, najprostszym sposobem, aby ją osiągnąć, jest oczywiście odpowiednio zbilansowana dieta, deficyt kaloryczn...

1