Ewa_Gotuje

Dieta dr Beck. Myślenie wyszczuplające

Dieta dr Beck. Myślenie wyszczuplające nie jest kolejnym spisem potraw dozwolonych i zakazanych, instruktażem ćwiczeń fizycznych ani zbiorem tabel z kaloriami. Zamiast tego proponuje nowy sposób myślenia o odżywianiu.

To zupełnie naturalne, że w czasie stosowania diety zdarzają się niepowodzenia - kluczem do sukcesu jest umiejętność przetrwania tych trudności. Sześciotygodniowy kurs opracowany przez Judith Beck przeprowadza krok po kroku przez techniki radzenia sobie z głodem, zachciankami, stresem i oszukiwaniem samego siebie. Ten efektywny program psychologiczny, wykorzystujący metody terapii kognitywnej, oparty jest na dwudziestoletnim doświadczeniu autorki. Badania statystyczne wykazały, że niemal wszystkie osoby stosujące się do jego zasad nie tylko uniknęły efektu jo-jo, ale także sukcesywnie zbliżały się do upragnionej sylwetki.

Judith S. Beck jest dyrektorem Instytutu Terapii Kognitywnej w Filadelfii oraz Stowarzyszenia Profesorów Psychiatrii i Psychologii na uniwersytecie w Pensylwanii. Osiągnęła międzynarodową sławę na polu Terapii Kognitywnej - napisała na jej temat szereg książek i artykułów, a także przeprowadziła setki warsztatów
z wykorzystaniem tej metody. Postrzegana jest jako autorytet w dziedzinie psychologii, a media często proszą ją o zabranie głosu w dyskusyjnych kwestiach. Wraz ze swoim ojcem, Aaronem Beckiem, twórcą Terapii Kognitywnej i jednym z najważniejszych psychoterapeutów w historii, założyła w 1994 roku Instytut Beck, działający jako organizacja charytatywna.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka z burakiem

Warzywa stanowią doskonały dodatek do naszych potraw. Podawane na różne sposo...

Odsłon: 127

30 min
1
15 min
3
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 887

15 min
16

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0