Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak doprawianie czerwonego barszczu wytrawnym winem lub podbarwianie rosołu karmelem, nauczyć się eksperymentować z przyprawami i ziołami.
Co robić, aby potrawa się udała
Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem!
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Napoje
Koktajl truskawkowo - pomarańczowy
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Bez glutenu
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Truskawki
- Przyprawy
- Mięta
- Koktajle
- Dla zdrowia
Odsłon: 49
5
Dania główne
Schab duszony z sosem z cebuli
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Halloween
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Mięso
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Kotlety
Odsłon: 79
6
Przekąski
Szaszłyki z boczniaków
Idealne danie na majówkę!
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Mięso
- Kurczak
- Grzyby
- Boczniaki
- Dla zdrowia
Odsłon: 41
3
Śniadania
Twarożek na śniadanie
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
7
REKLAMA