Ciasta na Wielkanoc

Wyłoniliśmy laureatów IV tygodnia konkursu!

Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców.

Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu.
Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Marzeny J. z Bieliny. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Lidia J. ze Środy-Śląskiej (zobacz przepis), Pani Dorota D. z Piaseczna (zobacz przepis), Żaneta K. z Chorzowa (zobacz przepis) oraz Pani Wioleta Sz. z Grodzinczna (zobacz przepis).
Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy! Nagrody prześlemy pocztą!

Przepis Pani Marzeny J. z Bieliny

Potrzebne będą:

500g makaronu Barilla Casarecce,
5 łyżek oliwy,
2 duże cebule,
4 ząbki czosnku,
500g pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki,
250g cukrowego groszku,
1 szklanka startego na tarce żółtego sera,
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron al dente w lekko osolonej wodzie ok. 10 min. Cukrowy groszek wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować go około. 5 min. Następnie odcedzić go i wylać do niego lodowatej wody co pozwoli mu zachować jego piękny zielony kolor. Odcedzić. Rozgrzać na patelni oliwę. Wsypać na nią pokrojoną w kostkę cebulę i dusić do miękkości około 7 minut. Dodać do cebuli zmiażdżone ząbki czosnku i pomidorki. Całość dusić jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia i or razu dodać je do makaronu wraz z groszkiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Ciepłe danie posypać serem. Ser pod wpływem ciepła lekko się rozpuści. Smacznego.

Zobacz zwycięski przepis Pani Lidii J. ze Środy - Śląskiej, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

1 2 3 4
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Mazurek Wielkanocny

Powolutku przez podwórze idzie sobie stadko kurze, w ciapki, plamki, malowank...

Odsłon: 5548

>60 min
8
15 min
26
15 min
6

Polecane artykuły

Informacje Jeśli chcesz schudnąć z brzucha, wyrzuć te produkty z kuchni. Znany dietetyk radzi czego unikać na diecie

Wszystkie osoby, które interesują się tematyką zdrowego odżywiania, czy diet odchudzających, z pewnością spotkały się z pojęciem deficytu kaloryczn...

3
Informacje Najlepsza owsianka dla osób po 40-stce. Solidna dawka kwasów omega-3 i pomoc w zrzuceniu oponki

Wiele osób zauważa, że po 40-stym roku życia metabolizm zwalnia. Jeżeli chcesz zadbać o zdrowie, a jednocześnie czujesz, że twoja forma z wiekiem s...

5
Informacje Chili na odchudzanie. Przepisy na dania, które pozwolą zrzucić zbędne kilogramy

Gotowanie zdrowych posiłków jest kluczowe w procesie utraty wagi. Nie oznacza to jednak, że twoje dania mają być mdłe i nijakie. W poniższym artyku...

0
Ewa gotuje Ewa gotuje: Barszcz biały na otrębach, kurczak maślany, babka drożdżowa z bakaliami

W przedświątecznym odcinku programu "Ewa gotuje", prowadząca podzieli się z widzami fantastycznymi przepisami na potrawy, które warto zaserwować na...

1