Znamy zwycięzcę "Bake Off - Ale Ciacho!"

Tomasz Bączkowski został zwycięzcą trzeciej edycji „Bake Off – Ale Ciacho!”. To właśnie do niego powędrował tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych. Oto wszystkie wypieki, które przygotował w programie.

Na co dzień Tomasz prowadzi firmę architektoniczno-budowlaną, która zajmuje się renowacją i przebudową starych obiektów. Swoje życie dzieli pomiędzy Łodzią oraz maleńką wsią w Lubuskiem. To właśnie tam oddaje się największym pasjom - pszczelarstwu (ma niewielką, liczącą 10 uli pasiekę), grzybobraniu i pracy w ogrodzie. Piecze i gotuje dla partnera, znajomych, rodziny... ale głównie dla siebie. Jak sam przyznaje, lubi organizować przyjęcia i gotować duże ilości jedzenia dla gości. „Bake Off - Ale Ciacho!" stał się dla Tomasza niezwykłą okazją do realizacji swojej pasji oraz poszerzania umiejętności cukierniczych. Sprawdźcie sami, jak bardzo udało mu się rozwinąć w trakcie programu.

 

Wypiek Tomasza z pierwszego odcinka

 

Dokładny przepis na "Śniadanie na trawie" Tomasza znajdziesz tutaj.

Dokładny przepis na paszteciki Tomasza znajdziesz tutaj.

Dokładny przepis na tort cukiniowy Tomasza znajdziesz tutaj.

Dokładny przepis na "Trzy damy przy herbacie" znajdziesz tutaj.

Dokładny przepis na tort finałowy znajdziesz tutaj.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
11
Desery Jogurtowiec Borówkowy

Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.

Odsłon: 683

15 min
28
Ciasta Jabłecznik na biszkoptach

Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...

Odsłon: 24400

30 min
36
30 min
3

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

3
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

1
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

2
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

1