Ewa_Gotuje

XI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych

W dniach 5-7 marca 2010 odbędzie się kolejna edycja konkursu. Organizatorem przedsięwzięcia jest Zespół Szkół Gasrtonomicznych im. mjr Henryka Sucharskiego nr 1 w Karkowie.

Tematem jedenastej edycji konkursu są "Polskie inspiracje kulinarne". W szranki staną uczniowie ze szkół gastronomicznych oraz hotelarksich. Celem przedsięwzięcia jest przede wszystkim propagowanie tradycji kulinarnych, integracja uczniów z różnych szkół, a także doskonalenie umiejętności zawodowych.

Program XI Małopolskiego Konkursu Gastronomicznego:

6.03.2010
- 8.00-12.00 Część praktyczna konkursów: kucharza, kelnera, barmana

-9.00 Szkolenie dla opiekunów nt. "Nowoczesne techniki pakowania żywności spełniające wymogi HACCP"

-13.30- Pokaz baristyczny

-16.30 Ogłoszenie wyników

Finał konkursu zakończy się uroczystym bankietem.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka z burakiem

Warzywa stanowią doskonały dodatek do naszych potraw. Podawane na różne sposo...

Odsłon: 131

30 min
1
15 min
3
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 892

15 min
16

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

2
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0