Ewa_Gotuje

Wielki powrót Fine Dining Week

Już 17.11-05.12 powraca najpopularniejsze wydarzenie sceny fine diningowej w Polsce. Wielkie święto najwyższej jakości sztuki kulinarnej i świadomego hedonizmu odbędzie się w prawie 70 restauracjach w siedmiu największych aglomeracjach.

Fot. 123RF/Picsel

Polski fine dining powraca, a wraz z nim nr 1 wydarzenie tej sceny! Restauracje i organizatorzy przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem zawieszonego w skutek pandemii. Dlatego warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, by mieć pewność dostępu do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach.

Pandemia wymusiła, by fine dining odnalazł się na nowo. Stąd hasło edycji: #NowyFineDining. Dzisiejszy luksus to składniki i doświadczenie, jakie daje ich perfekcyjne przygotowanie i autorska kreatywna prezentacja. Polscy, fine diningowi Szefowie Kuchni i wiele restauracji przetrwało, poszukując nowej tożsamości i nowego miejsca na mapie sztuki kulinarnej i restauracyjnej. - Ogromny sukces wspólnej z Nocnym Marketem letniej formuły Neo(n)Bistro pokazał głód nowej formy fine diningu pośród świadomych polskich Gości - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, współorganizatorzy - Stąd listopadowy Fine Dining Week dedykowany jest nowej tożsamości i autodefinicji najwyższej próby kulinariów w Polsce, która jest wielka szansą dla polskiej sceny na międzynarodową sławę - dodają.

Tradycyjnie wszyscy Goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.

#NowyFineDining potrwa od 17 listopada do 5 grudnia i odbędzie się w siedmiu regionach Polski. Organizatorzy wraz z blisko siedemdziesięcioma najwybitniejszymi restauracjami spodziewają się nawet 15 tysięcy Gości! Podczas Festiwalu będzie można odkrywać najwybitniejsze restauracje w specjalnej cenie festiwalowej (do -50%) wraz z prezentami od Partnerów. Szefowie Kuchni zaserwują Gościom autorskie pięciodaniowe menu #SpozaKarty dzieląc się z nimi swoją filozofią kuchni i dając tym samym artystyczny wyraz swojej twórczości kulinarnej. Podczas zimowej edycji Fine Dining Week do każdego posiłku Goście otrzymają prezenty od Partnerów Festiwalu! Rezerwacji stolików można na stronie festiwalu.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kluski ziemniaczane z okrasą

Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...

Odsłon: 365

30 min
5
Ciasta Ciasto śmietankowe z rabarbarem

Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...

Odsłon: 14754

30 min
17
Przetwory Domowe kostki maggi z lubczyku

Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...

Odsłon: 357

30 min
11
30 min
37
15 min
2

Polecane artykuły

Ewa gotuje Szybka i smaczna kuchnia Ewy Wachowicz

W kolejnym odcinku kultowego już programu „Ewa Gotuje”, aktorka Małgosia Socha, pod okiem prowadzącej, przygotowała szybkie i niezwykle smaczne pot...

1
Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0