Sylwia Stachyra – uczestniczka międzynarodowego „Top Chefa” i stand-uper Rafał Pacześ gośćmi „Hell’s Kitchen”!

W dzisiejszym odcinku „Hell’s Kitchen” uczestników odwiedzą wyjątkowi goście – Sylwia Stachyra i Rafał Pacześ!

Sylwia Stachyra i Rafał Pacześ w Hell's Kitchen / Fot. Krystian Szczęsny/Polsat

Sylwia Stachyra, zwyciężczyni 7. edycji TOP CHEF Polska, na początku marca rozpoczęła w Londynie walkę w światowym formacie TOP CHEF World All-Stars! Sylwia jest nie tylko jedyną Polką, ale też jedyną reprezentantką z całej Europy Wschodniej!

- Jestem niezwykle dumna, że mogę reprezentować Polskę i że to właśnie mnie wybrano do programu z całej Europy Wschodniej – mówi Sylwia Stachyra. – Już czuję się z tego powodu wygrana, chociaż 250 tysięcy dolarów to nie byle jaka nagroda w Polsce byłabym milionerką. Dla mnie najważniejsze jest to, że mam szansę pokazać moje umiejętności kulinarne i naszą polską kuchnię. Chciałabym zadziwić smakami, doborem przypraw, pokazać jak silnym i ciekawym gastronomicznie narodem jesteśmy. Proszę trzymać za mnie kciuki. Nie miałam zbyt dużo czasu na przygotowania, a ta edycja jest bardzo gorąca! 16 kucharzy z różnych stron świata, z różnych kulinarnych kultur, z innych smaków, no i doborowe jury. Dla mnie to wyzwanie i wspaniała przygoda!   

Drugim gościem będzie Rafał Pacześ – najlepszy komik wśród restauratorów i najlepszy restaurator wśród komików! Jego wystąpienia gromadzą tłumy widzów, którzy cenią go za cięty język i bezkompromisowość.

W tym odcinku każda  z drużyn ma za zadanie zrobić jedną pizzę podzieloną na pół – jedna połowa musi być klasyczna, a druga nietypowa, zwariowana…

Co wymyślą uczestnicy? Czym zaskoczą gości i szefa kuchni? Stawka jest wysoka! Bo zwycięska pizza trafi do menu „Hell’s Kitchen”.

Nowy odcinek „Hell's Kitchen” dziś o godz. 21:10 w Polsacie!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
3

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1