Słodka rywalizacja w Family Food Fight

W 5. odcinku „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” szykuje się słodka uczta! Drużyny walczące o tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce i 100 tysięcy złotych będą musiały zmierzyć się z przygotowaniem wielopoziomowego tortu. W zadaniu wspierać ich będzie gość specjalny, mistrz świata w zakresie cukiernictwa, Tomasz Deker.

Fot. materiały prasowe/ Polsat

Przed uczestnikami „Family Food Fight. Pojedynek na smaki" najtrudniejsze z dotychczasowych zadań, przygotowanie wielopoziomowego tortu według przepisu Tomasza Dekera - Wydawało mi się, że wziąłem prostą recepturę, ale widziałem podczas konkurencji, że nie do końca było to takie proste i bezproblemowe - zdradził po pierwszym etapie rywalizacji gość odcinka.

Tomasz Deker to wielokrotnie nagradzany piekarz i cukiernik z ponad 30-letnim stażem. Ekspert w swoim fachu. Jeden z pięciu najlepszych cukierników w Europie. Mówi o sobie, że jest rzemieślnikiem, ale jego wyroby porównywane są często do dzieł sztuki. Pasją Tomasza jest czekolada i to z niej tworzy swoje popisowe desery Dekera.

Gość specjalny pokaże uczestnikom, co zrobić aby tort nabrał finezji i polotu, a następnie razem z jurorami będzie czujnie obserwować poczynania kucharzy. Czy rodziny wespną się na wyżyny swoich cukierniczych umiejętności? Ci, którzy poradzą sobie z zadaniem najgorzej, staną do dogrywki. Kto zachwyci jurorów i gościa specjalnego, a kto będzie musiał pożegnać się z programem?

„Family Food Fight. Pojedynek na smaki" w każdą środę o godz. 20:05 na antenie Polsatu.

Tomasz Deker w Family Food Fight

Odcinki programu "Family Food Fight. Pojedynek na smaki" możesz obejrzeć bezpłatnie w nowym serwisie Polsat Go.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

5
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3