Rodzina produktów myśliwskich Dudy się powiększa!

Kiełbasa myśliwska marki Duda Nasze Polskie to numer jeden w rankingu najlepiej sprzedających się kiełbas myśliwskich w Polsce – wynika z badania Nielsen Consumer LLC z 2021 r. To oznacza, że ponad połowa wszystkich myśliwskich kupionych w 2020 roku miała logotyp Dudy.

Fot. Tradycyjne kiełbasy suche, kabanosy, wędzonki to znane od pokoleń produkty / materiały promocyjne

 

W tym roku z kolei portfolio produktów z linii myśliwskich poszerzyło się o kolejne - pierwsze w Polsce plastry i kabanosy. - Zaufanie, jakim obdarzają nas konsumenci to najlepsza motywacja do dalszego rozwoju - mówi Marietta Stefaniak , Członek Zarządu ds. Strategii i Rozwoju w Zakładach Mięsnych Silesia S.A. - Dlatego opracowaliśmy kiełbasę myśliwską w plastrze idealną na kanapki oraz przekąskę - kabanosa myśliwskiego.

Fot. Nie bez kozery bohaterkami produktowymi realizowanej właśnie kampanii reklamowej są kiełbasy myśliwska i żywiecka / materiały promocyjne

Nowością na polskim rynku jest też forma opakowania produktu w plastrze. - W opakowaniu zastosowaliśmy innowacyjną folię antybakteryjną z jonami srebra, która zapobiega przenoszeniu wirusów i bakterii. To oczywiście odpowiedź na wymagania konsumentów w czasie pandemii - dodaje Stefaniak.


Zakłady Silesia mają za sobą 30 lat doświadczeń w produkcji wędlin, w tym kiełbas suchych. Proces wytwarzania kiełbasy myśliwskiej trwa aż 16 dni. Najpierw mięso zostaje grubo rozdrobnione oraz przyprawione m.in. czosnkiem i jałowcem. Następnie kiełbasa jest dwukrotnie wędzona dymem bukowym, a na koniec suszona. To właśnie długi czas suszenia decyduje o jej kruchości i trwałości.
W okresie świątecznym tradycyjna Myśliwska Duda Nasze Polskie wystąpi również w specjalnej wersji z grzybami oraz z dodatkiem dziczyzny - mięsem z jelenia. Na stałe do oferty marka wprowadza również kiełbasę długą myśliwską, idealną na deskę wędlin.

Fot. Zakłady Silesia mają za sobą 30 lat doświadczeń w produkcji wędlin / materiały promocyjne

materiały promocyjne

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

30 min
5
30 min
36
>60 min
2
Przetwory Domowe kostki maggi z lubczyku

Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...

Odsłon: 310

30 min
10

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2