Ewa_Gotuje

Pizza w stylu San Francisco

Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście

Fot. materiały prasowe

Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski.

Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek

Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w Pizza Hut ponad dwa lata temu. Bezpośrednim powodem były liczne badania konsumenckie, które wskazywały na spore zainteresowanie segmentem pizzy rzemieślniczej, tworzonej na ręcznie wyrabianym cieście na zakwasie.

Wpisując się w ten trend, Pizza Hut sięgnęła do tradycji wypieków na zakwasie typowej dla San Francisco. Międzynarodowemu zespołowi pracującemu w siedzibie firmy w Dallas udało się opracować przepis zapewniający właściwą dla rzemieślniczej pizzy chrupkość i lekkość.

Polska w awangardzie

Z okazji premiery ciasta San Francisco Pizza Hut przygotowała również nowe kompozycje smakowe: Kurczę, ale Boczek (z szarpanym kurczakiem, boczkiem i świeżą mozzarellą), Przewołowe BBQ (z szarpaną wołowiną, czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi i sosem BBQ) i Vege Mania (ze świeżym szpinakiem, serem Grana Padano i grillowanymi warzywami).

Polska jest pierwszym krajem w Europie, w którym wprowadzony został nowy rodzaj ciasta do pizzy w stylu San Francisco.

W wielu restauracjach Pizza Hut w Polsce goście mogą sami obserwować proces ręcznego rozciągania ciasta i robienia pizzy z dodatkiem wybranych przez siebie składników.

- Wprowadzenie nowego ciasta w stylu San Francisco do oferty poprzedziliśmy szeroko zakrojonymi badaniami konsumenckimi. W efekcie postawiliśmy na pizzę na bazie rzemieślniczego, ręcznie wyrabianego, lekkiego I chrupiącego ciasta, które swą kruchość zawdzięcza dodatkowi mąki ryżowej, zaś lekkość I smak - wykorzystaniu zakwasu. To obecnie jedna z flagowych pozycji w naszych restauracjach - mówi Agnieszka Skarul, Head of Pizza Hut Marketing Poland.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Parówki z wody

Zagotuj wodę włóż do niej parówki , gotujemy 5 minut i gotowe

Odsłon: 99

15 min
1
Dania główne Racuchy cebulowe

Klasyczne obiady nieco Ci się znudziły? Nie martw się! Mamy na to sposób! Nas...

Odsłon: 909

30 min
3
30 min
20

Polecane artykuły

Informacje Syp do kawy, owsianki i zdrowych deserów. Utrzymasz w ryzach poziom cukru i ciśnienie

Wyznajesz zasadę „lepiej zapobiegać niż leczyć”? Jeśli tak, to musisz pamiętać o tym, że na twoje zdrowie i samopoczucie, w dużej mierze wpływa to,...

1
Informacje Kiedy obierać szparagi? Oszczędź sobie pracy, bo nie zawsze jest to potrzebne

Sezon na szparagi trwa dosyć krótko, dlatego warto w pełni go wykorzystać. W sklepach znajdziemy różne rodzaje, zielone, białe, a czasem nawet fiol...

1
Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

1
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1