Naturalnie wybieraj BIOprodukty

Zdrowa dieta dostarczająca organizmowi cennych składników i energii zaczyna się od codziennych zakupów. Wybory, których dokonujemy w sklepie są bardzo ważnym element zdrowego, ale też odpowiedzialnego stylu życia. Mają one niezwykle istotny wpływ nie tylko na nasze samopoczucie i witalność, ale też oddziaływają na środowisko naturalne.

Fot. Materiał współfinansowany ze środków UE

Na zakupy warto wybrać się z listą potrzebnych produktów, na której powinna znaleźć się naturalna żywność mająca ekologiczne pochodzenie. Stając się świadomym konsumentem wybierasz żywność, która służy tobie i twoim bliskim, a poprzez zrównoważone metody produkcji również całej planecie.

Produkty BIO powstają z surowców, pozyskiwanych odpowiedzialnie, z szacunkiem dla natury. Dlatego będąc na zakupach warto sięgnąć po żywność pochodzącą od renomowanych producentów posiadających certyfikat rolnictwa ekologicznego tzw. euroliść. Zielony symbol z łatwością odnajdziesz na opakowaniach produktów. Unijny symbol żywności ekologicznej to gwarancja, że produkt, który kupujesz i jego producent przeszli trudną drogę w procesie certyfikacji. Dzięki temu dostarczają na twój stół zdrową i pełnowartościową żywność.

Fot. Materiał współfinansowany ze środków UE

Certyfikatem rolnictwa ekologicznego zostały wyróżnione produkty Jamar BIO: passata pomidorowa, ciecierzyca konserwowa, ocet jabłkowy i mus jabłkowy. Każdy z nich ma prosty skład, nie zawiera konserwantów, GMO oraz innych szkodliwych substancji. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych komponowane na ich bazie dania dodadzą ci naturalnej energii oraz pomogą budować odporność. Podobnie jak wyjątkowo smaczne ekologiczne jabłka z certyfikowanych sadów, idealne na przetwory i do jedzenia na surowo.

Dokonuj świadomych zakupów i aktywnie wykorzystaj moc warzyw i owoców - dla swojego zdrowia i dobrej kondycji planety.

Materiał współfinansowany ze środków UE

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
1
Przekąski Parówki w cieście francuskim

Prosta w przygotowaniu smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Szybko się ro...

Odsłon: 155

30 min
3
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 70

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1