Już dzisiaj pierwszy odcinek trzeciej serii "Bake off - Ale ciacho!"

Co czeka uczestników nowej edycji programu? Jakie konkurencje przygotowali jurorzy i wreszcie, co zmieniło się w nowej edycji jednego z najsłodszych programów TVP2?

Dlaczego, tak bardzo lubimy ten program? Otóż, przez 10 tygodni będziemy mogli śledzić rywalizację, polskich amatorów-cukierników o nagrodę główną, wartą aż 50 tys. złotych oraz tytuł Polskiego Mistrza Wypieków. W bitwie zmierzą się ze sobą m.in.: informatyk (Kamil, który jest również użytkownikiem naszego serwisu), licealista, nauczyciel matematyki, germanistka oraz hodowca pszczół. Uczestnicy programu muszą popisać się kulinarną wiedzą przygotowując wytrawne i słodkie wypieki m.in. kuchni polskiej, włoskiej i francuskiej. Nie zabraknie tych idealnych na śniadanie i imprezę dla dzieci.

W pierwszym odcinku trzeciej serii „Bake Off - Ale Ciacho!" czekać będą na nas wielkie emocje, wzruszenia i kilka niespodzianek. Do prowadzącej Marceliny Zawadzkiej dołączy Kasia Kołeczek, a w roli jurora, oprócz Krzysztofa Ilnickiego, zobaczymy jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce - Michała Brysia. To będzie niezwykle słodki odcinek! W konkurencji technicznej uczestnicy zmierzą się z przepisem na obłędnie czekoladowy deser, a w zadaniu autorskim przygotują czekoladowe ciasto na bazie brownie. Jurorzy wybiorą gwiazdę wypieków tygodnia oraz osobę, która już na początku słodkich zmagań pożegna się z programem.

Przypomnijmy, drugą edycję programu "Bake off - Ale Ciacho" wygrała Małgorzata Nagat, która o dziwo nie jest wielką wielbicielką cukru. Postawiona przed wyborem - pizza czy ciasto zawsze wybierze pizzę. Dlatego do swoich słodkości przemycała wytrawne elementy i starała się z nich stworzyć idealną słodko-słoną kompozycję. Uwielbia połączenia słodyczy z przyprawami, ziołami i kwiatami. Jej finałowy tort zachwycił jurorów. Jeśli chcecie zmierzyć się z tym wypiekiem, tutaj znajdziecie pełny przepis. Kliknij >>

Pierwszy odcinek nowej edycji programu zobaczymy na antenie TVP2 już dzisiaj o godzinie 21:45.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 1219

15 min
19
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 170

15 min
6
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 126

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1